2016. már 21.

Idősebbek is elkezdhetik!

írta: NémethZs
Idősebbek is elkezdhetik!

1. Rész: Bevezetés

michelangelo-71282_960_720.jpgAz e-Banking Blog egyik fontos célja, hogy a pénzügyi kultúra fejlesztésében részt vegyen. Ezen belül is az online kultúra, az elektronikus pénzügyekbe vetett bizalom erősítése az egyik fő küldetésünk. Folyamatosan azon leszünk, és azért fogunk dolgozni, hogy posztjainkkal

  • utat mutassunk,
  • a felesleges kételyeket eloszlassuk,
  • a biztonságos használatra buzdítsunk,
  • megmutassuk, hogy hogyan lehet a kényelmesebb az élet néhány online szolgáltatás használatától.

A most következő cikksorozatban arra próbálunk majd tippeket és módszertani tanácsokat adni, hogy hogyan lehet az idősebb generációt (60+ korosztály) integrálni az online világba, és ezen belül is elektronikus pénzügyek irányába. Hiszünk benne, hogy nincs felső korhatár, csak rengeteg gátlás és gátló tényező, amelyek kis segítséggel enyhíthetők.

Kikhez fogunk szólni?

Azzal tisztában vagyunk, hogy van ebben a célzott korosztályban egy réteg, akik a "hajthatatlanok" kategóriába tartoznak, így nem "terelhetők" az online világba, de hiszünk benne, hogy ugyanilyen sokan fogékonyak lehetnek.

Ezért a következő cikksorozat:

  • a netet aktívan használó nyugdíjasoknak,
  • az ő családtagjaiknak,
  • a banki és pénzügyi szakembereknek (akik számára célcsoport a nyugdíjas) szól.

És bárki másnak, aki úgy érzi, szívesen segítene a környezetében élő idős(ebb) embereknek abban, hogy belépjenek az "online világba".

A hangsúly tehát azon van, hogy segíteni! Nincsenek csodák. Autóval sem illik kimenni a forgalomba, míg valaki nem segít megszerezni a jogosítványt. Csak jelen esetben a jogosítvány egy szorongásoktól mentes, alapszintű felhasználói tudást jelent, ami alapot ad arra, hogy a komolyabb műveletekbe is belefogjon, a Kedves "Senior Felhasználónk", azaz jogosítványt szerezzen egy modern világba.

Mi lesz a módszer?

Nem, nem fogunk számítástechnikai szakzsargonokkal teleszőtt (ha mégis, akkor magyarázattal), cikkeket írni, ami ahelyett, hogy oldaná a gátlásokat, még inkább összezavarhatja, az amúgy is bizonytalanokat.

E helyett azzal fogunk foglalkozni, hogy:

  • milyen kételyeik vannak az idősebbeknek a technológia használatában, mi ezekre a válasz? Hogyan tud a környezet ebben segíteni?
  • Milyen lépések által lesz az Internet, a technika használata egy idősebb ember számára is öröm?
  • Ha mégis el kell magyarázni valamilyen fogalmat/folyamatot, az miként érdemes megközelíteni? Mi a fontos információ, és mi az, ami már sok?
  • Mit kellene tenni a banki szakembereknek, hogy ez a réteg is célcsoporttá váljon? Hol és minként kéne nagyobb türelmet tanúsítani?

A következő napokban és hetekben tehát - más témák mellett - cikkjeinkben ezt a kérdést fogjuk körül járni, és érdemes lesz követni!

Tegyünk egy próbát! Sosem késő elkezdeni!

Szólj hozzá

oktatás pénzügyi kultúra időssebbek is elkezdhetik senior user